Skip to main content

Deel jouw kennis en ervaring tijdens de Duurzame Doe Week in Meppel

Van 7 t/m 11 oktober 2024 is het de Duurzame Doe Week in Meppel. Deze onderwijsweek gaat over van alles dat met duurzaamheid te maken heeft en wordt georganiseerd voor de middelbare scholen in Meppel. Doe mee, deel je kennis en ervaring en inspireer de volgende generatie!

Organiseer een activiteit

Organiseer een activiteit en deel jouw kennis en ervaring met een klas scholieren. Denk bijvoorbeeld aan een van de volgende activiteiten:

  • Excursie op je circulaire bedrijf: Neem de scholieren mee in een wereld waar afval een grondstof is en laat zien hoe jij circulair produceert.
  • Bouwt jouw bedrijf duurzaam en energiezuinig? Laat de klas zien hoe je dat doet! 
  • Kook jij met lokale producten? Ga met de klas aan de slag en laat de scholieren proeven hoe lekker duurzaam en lokaal kan zijn!

Waarom deelnemen?

  • Je bent een voorbeeld: door te laten zien en ervaren wat je doet, begrijpen jongeren duurzaamheid beter. Je werk is voor hen een voorbeeld.
  • Vind aanstaande werknemers: je hebt de kans jongeren zó enthousiast te maken voor je vak, dat je hen helpt bij hun beroepskeuze of zelfs toekomstige stagiairs of werknemers ontmoet.
  • Vergroot je impact: je bedrijf of organisatie komt op een positieve manier onder de aandacht en je krijgt meer erkenning voor je inzet op het gebied van duurzaamheid.

Meld jouw activiteit aan

Organiseer een activiteit die je aan één of meerdere klassen wilt aanbieden en meld je activiteit aan! Aan deelname aan de Duurzame Doe Week zijn geen kosten verbonden.

Wil je graag meedoen, maar weet je nog niet goed met welke activiteit? Neem contact op via info@duurzamedoeweek.nl of 085 401 44 55. We denken graag met je mee!

De Duurzame Doe Week wordt aangeboden door de gemeente Meppel en wordt georganiseerd in samenwerking met Platform Duurzaam Nederland.