Skip to main content

Over de Duurzame Doe Week

De Duurzame Doe Week is een onderwijsweek voor leerlingen in het voortgezet onderwijs over innovatie, biodiversiteit en duurzaamheid. Door mee te doen aan activiteiten van bedrijven en organisaties uit de buurt, ervaren jongeren wat zij kunnen doen voor een duurzame leefomgeving.

Aanbod

De onderwerpen die aan bod komen, kunnen gaan over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan koken met lokale producten, een windturbine van binnen bekijken of een circulair product ontwikkelen. Deze ervaringen kunnen leerlingen inspireren en motiveren om na te denken over hun eigen invloed op het milieu.

In Meppel en de omgeving werken veel professionals en vrijwilligers aan het duurzamer en groener maken van de omgeving. Tijdens de Duurzame Doe Week krijgen zij de kans om hun inzet te tonen, scholieren te inspireren en misschien wel een toekomstige stagiair of werknemer te ontmoeten.

Wanneer

De Duurzame Doe Week in Meppel is van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober 2024. Deelname is gratis voor alle klassen van CSG Dingstede, Stad & Esch, Greijdanus Meppel en Terra Meppel.

De komende weken wordt het programma ontwikkeld. Ben je docent of medewerker in het onderwijs? Vanaf begin september is het mogelijk om klassen in te schrijven voor activiteiten. Wil je niets missen?

Activiteit aanmelden

Werk jij aan innovatie, biodiversiteit of een ander thema dat te maken heeft met duurzaamheid en wil je graag je ervaring delen? Dan kun je een activiteit aanbieden.