Skip to main content

Ga op ontdekkingstocht

Tijdens de Duurzame Doe Week gaan leerlingen op ontdekkingstocht in hun eigen buurt. Zo kunnen ze op bezoek bij de imker, op excursie naar het windmolenpark of leren ze in de klas over verantwoord omgaan met energie.

Basisschoolleerlingen

Wat gebeurt er met mijn bananenschil als ik hem weggooi? Hoe maken bijen honing? Waarom wordt mijn vader boos als ik het licht aan laat?

Basisschoolleerlingen kunnen tijdens de Duurzame Doe Week actief aan de slag met duurzame thema’s. Dit doen zij door lokale bedrijven en organisaties te bezoeken en door gastlessen van initiatieven uit de buurt. Zo leren ze op een speelse manier wat hun eigen omgeving te bieden heeft op duurzaam gebied.

Neem ze mee op excursie, vraag een gastles aan, doe mee aan een workshop of ontvang een lespakket.

Leerlingen voorgezet onderwijs

Ook oudere leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen meedoen aan de Duurzame Doe Week.

Zij kunnen een windmolen eens van binnen zien, ontdekken hoe waterstof nou eigenlijk werkt en zien dat duurzaamheid ook in hun eigen omgeving de toekomst heeft.  En wie weet, vinden ze via deze innovatieve week een stageplek of worden ze aan het denken gezet over hun eigen groene carrière. 

Laat ze het ontdekken tijdens een excursie, gratis lespakket, workshop of een gastles.

Doe ook mee met jouw klas!

Ben je enthousiast geworden en wil je met jouw klas op ontdekkingstocht? Meld je aan voor een activiteit of gastles in jouw gemeente!

Meer weten?

“De kinderen zijn supertrots op hun zelfgemaakte insectenhotel en kijken elke pauze of er al insecten in wonen.”

Docent deelnemende school 2022