Skip to main content

Deel jouw kennis en ervaring tijdens de Duurzame Doe Week in Meppel

Van 9 tot en met 13 oktober 2023 is het de Duurzame Doe Week in Meppel. Deze onderwijsweek gaat over duurzaamheid en is bedoeld voor het voortgezet onderwijs. Doe mee en deel je kennis en ervaring!

Organiseer een activiteit

Organiseer een activiteit en deel jouw kennis en ervaring met jongeren. Denk bijvoorbeeld eens aan een van de volgende activiteiten:

  • Neem jongeren mee in de wereld van afval. Bezoek een plek waar van oude grondstoffen nieuwe producten worden gemaakt.
  • Bouwt jouw bedrijf circulair of kun jij de nieuwste duurzame trends laten zien? Breng een bezoek aan een duurzaam bouwproject. 
  • Kook jij met lokale producten? Zie je insecten als het nieuwe vlees? Laat jongeren proeven van de duurzame keuken.

Waarom deelnemen?

  • Je bent een voorbeeld: door te laten zien en ervaren wat je doet, begrijpen jongeren duurzaamheid beter. Je werk is voor hen een voorbeeld.
  • Vind aanstaande werknemers: je hebt de kans jongeren zó enthousiast te maken voor je vak, dat je hen helpt bij hun beroepskeuze of zelfs toekomstige stagiairs of werknemers ontmoet.
  • Vergroot je impact: je bedrijf of organisatie komt op een positieve manier onder de aandacht en je krijgt meer erkenning voor je inzet op het gebied van duurzaamheid.

Meld jouw activiteit aan

Organiseer een activiteit die je aan één of meerdere klassen wilt aanbieden en meld je activiteit tot en met 1 september aan!
Aan deelname aan de Duurzame Doe Week zijn geen kosten verbonden.

Wil je graag meedoen, maar weet je nog niet goed met welke activiteit? Neem contact op via info@duurzamedoeweek.nl of 085 401 44 55. We denken graag met je mee!

De Duurzame Doe Week wordt aangeboden door de gemeente Meppel en wordt georganiseerd in samenwerking met Platform Duurzaam Nederland.