Skip to main content

Aan de slag met duurzaamheid

In Opsterland zetten veel professionals en vrijwilligers zich in voor een groene, gezonde en duurzame leefomgeving.

Tijdens een activiteit naar keuze ontmoeten je leerlingen deze duurzame doeners en ontdekken ze hoe zij ook kunnen bijdragen aan een gezonde, groene, technische en duurzame toekomst.

”Voor de leerlingen een mooie afwisseling en belangrijk om te leren dat ze op die manier een duurzame bijdrage kunnen leveren” – Laurens Jan, docent

Hoe werkt het?

Waar

Een professional uit het werkveld komt een gastles of workshop geven in je klas. Of je gaat met je klas op excursie naar een bedrijf in de buurt. Alle activiteiten zijn kosteloos.

Wanneer

In de week van 3 t/m 7 juni zijn er activiteiten. Hiervoor kun je je vanaf 22 april 2024 aanmelden. Wil je zelf aan de slag met duurzaamheid in de klas? Op de website vindt je ook lespakketten over duurzaamheid. Hier kun je naar eigen inzicht gebruik van maken.

Waarom

Tijdens de Duurzame Doe Week leren leerlingen over techniek, natuur, gezondheid en meer. Dit inspireert hen en laat zien dat duurzaamheid niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen kan zich inzetten voor een toekomstbestendig en duurzaam Fryslân.

Wat spreekt je leerlingen aan?

Wat speelt er in jouw klas? Is er een onderwerp waar je nog eens aandacht aan wil besteden? Of ken je een bedrijf waar je met je klas eens op bezoek zou willen?

Of het nou gaat over brood, batterijen, beweging of iets heel anders, we horen het graag! Laat hier onder weten wat je terug wil zien in de Duurzame Doe Week.

Suggesties voor onderwerpen, thema's en activiteiten

Naam(Vereist)
Denk bijv. aan: kriebelbeestjes in de tuin, stoere elektrische machines, het hergebruiken en recyclen van afval, of energie opwekken en besparen. Of ken je een bedrijf uit de regio waar je met je klas op bezoek zou willen?
Op de hoogte blijven
formulier