Skip to main content

Meld je aan voor de Duurzame Doe Week

Bedrijven, organisaties en verenigingen die zich bezig houden met het thema duurzaamheid kunnen zich aanmelden voor de Duurzame Doe Week. Ook basisscholen kunnen zich opgeven om mee te doen aan een activiteit.

Van 3 t/m 7 juni 2024 vindt de Duurzame Doe Week in Opsterland plaats. Tijdens deze onderwijsweek gaan kinderen uit het primair onderwijs op een lokale, duurzame ontdekkingstocht. Zij gaan langs bij bedrijven en organisaties, krijgen een gastles of doen mee met een workshop.

Lokale experts
Lokale experts kunnen de leerlingen tijdens de Duurzame Doe Week een voorbeeld geven en laten ervaren dat er in de eigen omgeving veel gebeurt rondom duurzaamheid. Experts met een duurzaam product, innovatief idee of groen proces kunnen zich aanmelden met een activiteit.

Aanmelden voor een activiteit
Leerlingen van groep 1 t/m groep 8 kunnen meedoen aan een van de activiteiten die georganiseerd wordt door de lokale experts. Zo kunnen zij bijvoorbeeld koken met lokale producten of meer leren over hoe afval gescheiden wordt. Meld je klas aan voor een activiteit! Deelname aan een activiteit is gratis.