Skip to main content

De Duurzame Doe Week is een samenwerking van gemeenten, het onderwijs, (lokale) bedrijven en organisaties en Platform Duurzaam Nederland. Tijdens deze week makelen leerlingen van basisscholen en middelbare scholen kennis maken met het thema duurzaamheid. Aan de hand van workshops, excursies en gastlessen leren zij op een speelse manier o.a. over biodiversiteit, afval(scheiding) en circulaire economie.

Lokale bedrijven, organisaties  en verenigingen enthousiasmeren leerlingen tijdens deze week over hun product, dienst of initiatief. Hierdoor ontdekken leerlingen wat de eigen omgeving te bieden heeft op het gebied van duurzaamheid. 


”De Duurzame Doe Week haalt talenten naar boven bij kinderen. Ook kunnen hun ogen worden geopend voor een baan in de regio waarbij creativiteit met een praktische kant wordt gecombineerd.”

Teun van Noorloos, adviseur lokaal jeugdbeleid Harderwijk

Impressie

In de video hiernaast krijg je een impressie van de Duurzame Doe Week. Deze editie is ‘Groene Zomer Campus’ genoemd en is georganiseerd door Platform Duurzaam Nederland voor meerdere Veluwse gemeenten.

De Duurzame Doe Week in jouw gemeente?

Wil jij duurzame lokale bedrijven, organisaties en verenigingen verbinden met leerlingen? Laat Platform Duurzaam Nederland de Duurzame Doe Week in jouw gemeente organiseren!