Skip to main content

Op zoek naar waterbeestjes tijdens Groene Zomer Campus

Leerlingen laten aan wethouder Liesbeth Vos zien welke waterbeestjes ze hebben gevonden

Van 17 t/m 21 juni is de Groene Zomer Campus in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Meer dan 800 leerlingen van basis- en middelbare scholen nemen deel aan duurzame workshops of gaan op excursie. Tijdens deze vernieuwende onderwijsweek leren scholieren in de praktijk over thema’s als duurzaamheid, natuur en innovatie bij activiteiten van lokale bedrijven en organisaties.

Bob Bergkamp helpt leerlingen bij het uitkiezen van de juiste beestjes

Wethouders Liesbeth Vos en Bob Bergkamp deden enthousiast mee tijdens de excursie ‘Natuurplezier met waterbeestjes’. Gewapend met schepnetten en een ‘zoekkaart’ gingen groep 3 & 4 van het Noordermerk op pad. Onder begeleiding van Elsa Boeve van Waterschap Vallei en Veluwe gingen leerlingen op ontdekkingstocht en bekeken ze de diertjes door een microscoop.   Wethouder Vos: “Mooi om te zien dat kinderen al zo jong met duurzame thema’s in aanraking komen. Jong geleerd is oud gedaan!”

De gemeenten Oldebroek en Elburg steken samen met Veluwe Duurzaam energie in duurzaam onderwijs door de week te ondersteunen. Bekijk meer informatie op www.groenezomercampus.nl!