Skip to main content

Persbericht: Onderwijsweek unieke ervaring voor leerlingen

Welke waterbeestjes leven er in de sloot? En hoe maak je een echte zonnecel? Tijdens de Groene Zomer Campus ontdekken leerlingen van alle leeftijden duurzaamheid op hun eigen niveau. De onderwijsweek vond plaats van 17 t/m 21 juni in de gemeenten Elburg en Oldebroek. Ruim 800 leerlingen deden mee aan workshops of gingen op excursie in de buurt.

Van kleuters tot derdeklassers, voor iedere leerling was er op eigen niveau iets te beleven tijdens de onderwijsweek. 27 klassen van 11 basis- en middelbare scholen deden mee aan de activiteiten. “We kunnen als leerkrachten wel over een thema vertellen, maar de leerlingen steken er meer van op als ze het in de praktijk zien,” aldus één van de leerkrachten.


Leerlingen van de Borchstee in Elburg maken een eigen zonncel

In de buurt

Door de inzet van lokale bedrijven en organisaties was deze week een unieke ervaring voor scholieren. “Het is heel interessant om als klas een kijkje achter de schermen te krijgen van bijvoorbeeld een duurzaam bouwbedrijf of een boomkweker,” zegt Shiphrah van de Groene Zomer Campus.

Waterbeestjes en mueslirepen

In het kader van duurzame techniek maakten leerlingen hun eigen zonnecel of een bouwkundige opname van hun schoolgebouw. Bij de onderbouw viel het thema natuur in goede smaak. Ze genoten met volle teugen van een ontdekkingstocht op de boomkwekerij, een bezoek van de imker en het onderzoeken van waterbeestjes in de sloot. Behalve techniek en natuur was er ook veel aandacht voor een gezonde en duurzame leefstijl. De onderwerpen varieerden van verantwoorde deo’s, nagellak en maandverband tot het maken van gezonde mueslirepen en een duurzame kookworkshop.

Groep 3/4 van het Noordermerk in Noordeinde zoekt en bestudeert waterbeestjes

De Groene Zomer Campus vond dit jaar voor de tweede keer plaats. Na een succesvolle week in gemeente Oldebroek vorig jaar is de week dit jaar uitgebreid naar gemeente Elburg. Beide gemeenten maken de onderwijsweek mogelijk. Meer informatie en een terugblik van de activiteiten is te vinden op de website.

Bekijk het Facebookalbum voor een terugblik met foto’s!