Skip to main content

‘Leren door te ervaren is leuk!’ Dit was de Duurzame Doe Week in Opsterland

Oan de slach mei duorsumens tijdens de Duurzame Doe Week! Meer dan 25 verschillende basisschoolklassen uit de gemeente Opsterland deden van 3 t/m 7 juni 2024 mee aan deze groene onderwijsweek. Mede dankzij de deelnemende bedrijven was het een leuke en vooral leerzame week!

Van elektrische karts tot de supermarkt
13 bedrijven en organisaties uit de buurt gaven allerlei leuke workshops, gastlessen en excursies. Zo reden de kinderen bijvoorbeeld met elektrische karts van Frisian Motors over het schoolplein, proefden ze verschillende kazen bij Bijzonder Lekker, speurden ze door een duurzame voorbeeldwoning van ThermoNoord en kregen ze een kijkje achter de schermen bij AH Hofland en nog veel meer.

De Duurzame Doe Week
Tijdens de leuke activiteiten in de Duurzame Doe Week werd zichtbaar wie zich inzetten voor een duurzaam Opsterland én hoe de volgende generatie dat straks ook kan doen. Bedrijven en organisaties uit de buurt lieten namelijk aan de kinderen zien wat zij doen met duurzaamheid. Zo ontdekten de leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier hoe zij hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.