Skip to main content

Persbericht: Groen doen tijdens duurzame onderwijsweek

Pantoffels uit de 3D-printer, zelf gezonde mueslirepen maken of meedenken over het gebouw van de toekomst. Tijdens de Groene Zomer Campus van 17 t/m 21 juni ontdekken leerlingen alles over duurzaamheid en innovatie. Na het succes van vorig jaar in de gemeente Oldebroek is de Groene Zomer Campus dit jaar uitgebreid naar de gemeente Elburg. In samenwerking met lokale bedrijven en organisaties gaan klassen aan de slag in de praktijk. De gemeenten Oldebroek en Elburg bieden de Groene Zomer Campus samen met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam aan. Klassen kunnen kosteloos deelnemen aan de activiteiten.

Workshops en excursies

De activiteiten zijn geschikt voor leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs en duren maximaal een dagdeel. Zo krijgen klassen bezoek van drogist Bourquin uit Wezep voor een workshop over verantwoorde deo en gezonde sapjes. Ook kunnen klassen terecht in de nieuwe hippe keuken van @Robert’s in Elburg om een duurzame maaltijd te bereiden. Met Salverda Bouw bedenken middelbare scholieren hun gebouw van de toekomst.

Jouw Energie van Morgen truck

De ‘Jouw Energie van Morgen’ truck is een spetterend onderdeel van het programma. Speciaal voor de Groene Zomer Campus staat deze truck de hele week op locaties in de gemeenten Elburg en Oldebroek. Groepen 7 & 8 van de basisschool en klassen 1 & 2 van de middelbare school zijn een uur welkom om te experimenteren met innovaties van de toekomst. In de truck komen er pantoffels uit de 3D-printer en maken leerlingen hun eigen zonnecel.

Lespakketten

Leerkrachten die zelf een duurzame draai willen geven aan hun leerstof kunnen gebruik maken van een variatie aan lespakketten die worden weergegeven op de website. De lesmaterialen kunnen het hele jaar door gedownload worden.

Aanmelden
Alle excursies en workshops staan op de website en het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Dat de week aanslaat bij de scholen blijkt uit het aantal aanmeldingen. “Er doen al 310 leerlingen mee en dagelijks melden meer klassen zich aan,” zegt organisator Sebastiaan. Klassen kunnen zich kosteloos inschrijven voor de activiteiten. Meer informatie en aanmelden voor activiteiten kan op www.groenezomercampus.nl.