Skip to main content

Terugblik: Groene Zomer Campus 2022 een groot succes!

Tijdens de Groene Zomer Campus van 20 t/m 24 juni 2022 hebben 547 Noord-Veluwse leerlingen op verschillende manieren kennisgemaakt met duurzaamheid en innovatie. Er was van alles te doen, zoals een excursie naar een windmolenpark in Hattem, een workshop met een insectenproeverij en een gastles over waterstof. Uit de regio Noord-Veluwe deden 11 scholen mee, waar onder ook twee scholen uit het speciaal onderwijs. Sommige klassen waren zó enthousiast dat ze meededen aan twee of drie activiteiten.

Techniek en innovatie

Hoe wordt zonlicht omgezet in stroom? Waarom en hoe moeten we energie besparen? En wat is waterstof eigenlijk? Wat betreft techniek en innovatie hebben de leerlingen heel veel geleerd, zo wel op school als op verschillende locaties. Tijdens een bezoek van de Duurzame Ontdekbus gingen leerlingen zelfstandig aan de slag met allerlei proefjes, en er werd een super spannend spel gespeeld bij een workshop over energie besparen.

Natuur en voedsel

Zelf tomaten planten, de lokale waterkwaliteit onderzoeken en alles te weten komen over paddenstoelen; de Groene Zomer Campus was ook een drukke week voor jonge natuurliefhebbers. Leerlingen hebben een echte bijenhouder, een imker, ontmoet en geleerd hoe ze insecten naar hun eigen tuinen kunnen lokken. De kinderen waren ontzettend enthousiast en kijken nu met andere ogen naar de beestjes die ze misschien wel dagelijks tegenkomen. Een ander groot thema tijdens de Groene Zomer Campus 2022 was afval. Hoe leef je zonder afval? En wat doet plastic afval met de natuur? Dat waren belangrijke vragen tijdens gastlessen van verschillende sprekers.

Groene Zomer Campus 2023

Binnenkort worden de data van de volgende editie van de Groene Zomer Campus bekend gemaakt. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de activiteiten en om je aan te melden. Wij kijken uit naar de Groene Zomer Campus van 2023, jij ook?