Skip to main content

Workshop weggooien kan altijd nog | Repaircafé

Let op: Deze activiteit is vol.

Denk je gelijk aan een nieuwe telefoon als er net een barst in je scherm is gekomen? Of heb je thuis nog ergens een oude spelcomputer die staat te verstoffen omdat ‘ie het niet meer doet? Na deze workshop kijk je heel anders naar kapotte apparaten!

Scholieren kunnen hun eigen apparaat meenemen wat is stuk gegaan. Samen kijken we of het nog te repareren valt. Kunnen we het niet meer repareren? Dan kijken we uit welke onderdelen het apparaat bestaat en waarom weggooien in dit geval de enige oplossing is.

Deze gastles is geschikt voor praktijkonderwijs, VMBO, HAVO en VWO.

Wij maken graag gebruik van het technieklokaal in de school. We zullen zelf ook gereedschap meenemen.

Let op: Wegens de beschikbaarheid van vrijwilligers kunnen er per tijdsblok van anderhalf uur 10-12 leerlingen meedoen. De andere helft van de klas kan eventueel huiswerk maken. Na anderhalf uur kan er gewisseld worden van groep.

Samen met je leerlingen en de vrijwilligers van het Repaircafé aan de slag? Meld je klas nu aan!

Inschrijven: Workshop weggooien kan altijd nog | Repaircafé

Ik wil mijn klas inschrijven voor(Vereist)

Please fill the required fields*